UA-47446771-1

Babymassage

Prijs (vanaf): Undefined

Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen omdat vrijwel elke baby ervan houdt om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Non-verbale communicatie

Wat voelt u onder uw handen? Hoe reageert de baby erop en wat doet u daar dan weer mee? Al doende ontstaat er een heel gesprek in lichaamstaal waardoor u elkaar steeds beter leert kennen en aanvoelen. Dit geeft een enorme voldoening aan zowel ouder als kind. Uw baby voelt zich veilig en gekend.

Waarom Babymassage

Naast een heerlijke, ontspannen tijd voor ouder en kind heeft babymassage nog meer positieve effecten namelijk:

  • Babymassage helpt bij krampjes, verstopping en andere ongemakken.
  • Babymassage stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind.
  • Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind.
  • Babymassage kan de ouders (meer) zelfvertrouwen geven omdat ze de (lichaams-) taal van hun kindje beter gaan begrijpen en intuïtief (meer) gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft.

Voor wie is Babymassage

In principe is babymassage voor iedereen! Papa of mama met de kleine of één van de grootouders met hun kleinkind dat ze geregeld verzorgen. Het is wel de bedoeling dat steeds dezelfde persoon met de baby de lessen volgt.

Wanneer starten?

Het beste is te starten met de cursus als uw kindje tussen de 2 á 3 maanden oud is. U bent al een beetje aan elkaar gewend en dat komt het masseren ten goede..

Uitzondering

Moest er een medische noodzaak zijn zoals een voorkeurshouding dan kan in principe al kort na de geboorte gestart worden. In dat geval is het vaak wel wenselijk een individuele cursus te volgen zodat er ook voldoende tijd is om oefeningen aan te leren.

Related Items